Skip to main content

Клуб Z: България без собствен добив – само с руски газ Ако сте против – сте русофоб

Снимкатат е направена по време на публичните обсъждания на 28 октовори т.г. в община Генерал Тошево
Линк към оригинала в Клуб Z

Тази снимка Ви казва всичко.
За гротескното невежество, за лъжепатриотизма или руските патриоти, обгърнали се с българско знаме, за това кой поръчва музиката, кой свири? Български аналози на руските рокери „нощни вълци“, полувоенни формирования, „патриотични“ партии на власт, които подстрекават, за наетите под наем „еко“ партизани.
Не хибридна война и пета колона, а терористи в пълния смисъл на думата. За сега не взривяват бомби, но задраскват цяла една индустрия, което като ефект е много по-голям от един взрив. Да, формално няма убити и жертви, но вместо през демократичен процес и балансиран диалог да се управлява обществото и неговия избор, чрез диктат и ултиматуми Ви заповядват – точно като тоталитаристи –какво може да правите и какво не можете, кому и колко да дадете, чий газ да купувате.  Накрая жертви са цялото общество и потребителите, които плащат по-високи цени, остават по-дълго бедни и без Вашето съгласие, без решение на правителство и Парламент, издържат чужди правителства и компании.
Уверяват Ви, че не е европейско да добиваш, нищо че най-развитите – Норвегия, Германия, Велокобритания, Холандия добиват.
Утре дори ще Ви спретнат, че така правел Макрон във Франция, така беше при забраната на фракинга у нас. Такава била политическата мода в Париж.
С пишман последователи на Макрон и Тръмп е нас трудно можеш да се разминеш.
Тези протестъри си имат друга Родина, имат си цар, имат си религия, с една дума всичко – но нито едно от изброените няма български адрес.
Те всяват терор и истерия, защото нямат познания, аргументи и квалификация. Хвърлят се на медийната амбразуа с едничката си цел – да запазят периметъра и стопроцентния пазарен дял на Газпром и на руските компании, които след това ще върнат трохи от недвзетото чрез изкуствено политически заслон от конкуренция постигнати по-високи цени и геополитическите премии. Пак същите руски компании връщат „ползите“ на партийните или НПО вождове, които изпращат на протест тези хора.
В тази снимка има и цялата геополитика, която можете да асимилирате покрай енергийни зависимости. Искат си Южен поток и руски газ, които обаче предполагат да се задраска изцяло нефтена и газова добивна индустрия.
Много било куул – да забраниш нефта и газа изобщо. След това ще забраниш, пак по политическа мода, и бензиновите и дизелови двигатели, но не по силата на пазарните аргументи – т.е. когато имаш приемлива алтернатива, а така чрез декрети от Смолни.
По същия начин, по който изнесоха след 9-ти самолетостроителните ни заводи, така както ни забраниха от Москва да развиваме автомобилното производство, за да купуваме съветските Лади, Волги, Москвичи и Запорожци, които при други условия щяхме да купуваме само след ефективна присъда. И днес се произвеждат, защото не купувате?
По същата причина, по която включиха на пълни обороти цялата си хибридна машина, за да не купим западни самолети, а нови двигатели от МИГ-29.
Има нефт и газ, колкото си искате, и у нас и на глобалния пазар, но ние сме колониално самозависими от руския газ и нефт.
Забележете, протестите в Добруджа са инспирирани от партия, която участва в управлението на страната, т.е. те могат да бъдат интерпретирани и като официална политика. Същата партия си има министри, включително и важния министър на икономиката, но не само. Тезите на протестиращите се усилват от национални медии, без никакво критично отношение към тези, мотиви и интереси, да не говорим за балансираност. Това, което чух от Българското Национално Радие като новини по проведеното обсъждане е класически пример на „пленено радио“. Почти съм сигурен, че това дори не струва особено усилие, просто едни журналисти пишат текстове, а други ги четат в ефир.
Както казах – това е генерална репетиция.
Ако това не е посегателство върху националната сигурност, да те лишат от право да добиваш нужните ти енергийни суровини, здраве му кажи.
Обгърнати са с националния български, не с руски флаг - класически хибридни войници. Утре тези хора ще изиграят ролята на зелени човечета, когато Москва им заповяда да атакуват обекти на инфрастрактурура /включително военна/, да атакуват институции, ако трябва и да отстранят  хора. Точно както в миналото Азиатския департамент е разпореждал кой може да живее и кой не.
Те са само условно леви, защото никога не са защитавала социална или политическа кауза, няма да ги намерите по протестите срещу беззаконията, срещу престъпността, бездействието на съдебната власт, социалната неправда, ниските доходи.
Ако можете съчетайте събитията от последната седмица - отказът на летците да летят, блокирането на ВСЯКО проучване и добив на нефт и газ у нас, поръчката на самолетни двигатели в МИГ, които не стават, кампанията за излизането от НАТО - и след това се залъжете, че в това няма системност, координация, ресурси, единен център.

Вместо да спасяват държавата и националната ни сигурност, основните институции и политически сили разиграват театър на "непремиримите" противоречия и "титанични" битки между ГЕРБ и БСП, на алтернативност без алтернатива, на движение в застой, на фейк политика и политици. 


Comments

Popular posts from this blog

Петдесет души промениха Цацаров?

След реакцията днес на главния прокурор Цацаров все повече се убеждавам, че най-големият му проблем е собствената му преценка за стореното, за това което ще остави. Защото всички искаме след себе си да оставим някаква диря. Пък има и семейство, близки - които болезнено четат мнението и оценките на обществото за него. И това е по-силно от зависимостите от когото и да било. Опитайте се да му помогнете като се сетите за едно голямо дело със свършена работа на прокуратурата - от разкриването на престъплението, до съда. За някаква значима позиция по обществено значим проблем. Сега пиарите трескаво търсят поводи за да излъскат имиджа и опира да лична намеса в темата за уседналостта при регистрацията на учениците в софийските училища. Каква отчаяна нужда от добра дума и внимание? За сметка на това списъкът от несвършена работа - това, за което му плащат - е огромен и той се пълни всеки ден. Последните бяха бездействието на прокуратурата и пренебрегването на осемте жалби на убитата Виола. Не…

Москва активира Сидеров - Борисов е на ход

Решетников не беше намерил място за Сидеров в плана за овладяване на България, който стартира през есента на 2015 година. Прекалено агресивен бе лидера на Атака, много скандали, ненужно медийно внимание. Ролята му на официален проводник на московските интереси нанасяха повече щети на репутацията на Кремъл, отколкото ползи. Стигна се дотам, че хората научаваха за намеренията на Русия по-бързо от Сидеров, отколкото от руския посланик, московските медии или основните проруски партии - като БСП, ДПС и АБВ. На имиджа на руската политика бе нанесен силен удар. Затова Решетников извади Сидеров от активна главна роля и го остави на трупчета. Основно през прокуратурата и лично Цацаров. "Златния пръст", който държеше правителството на Орешарски на власт, по принуда бе принуден за смени профила си, след влизането на патриотите във властта. Провеждаше солидарна политика и спазваше обща линия на приличие. При липса на финансиране, трябваше да заложи на основната партньорска линия. Изяват…