Skip to main content

Ако днес не справим с модела Кой? ще го завещаем на децата си.

Забелязвам, че давам препитание на все повече тролове в различните издания и сайтове. Колеги, приятели и съмишленици още докато четат анализите и писаното, и се включва армията на ботове с шаблоните за Пеевските медии. 
Няма нищо против тях - заработват на жизнь както казват. Благодаря не очаквам.
Що се отнася до гротеските в Пеевски медии и Труд, единственото, което заслужават собствениците и изпълнителите е моето презрение и пренебрежение.
Извън обсега на Вашата жлъч съм, можете да размахвате каквото си искате от където си искате, но това което носи моя подпис и моето име е това, което съм аз. Нищо друго. По писанията само разбирам колко дълго съм бил разработван и следен и че господарите ви от партийната номенклатура и бившата ДС са нервирани от собствената си безпомощност да намерят новата формула на своята потребност в развитието на страната.
По "огъня" срещу мен ме ориентирате, че съм "в целта" с анализите си.
А от това, каква по-голяма награда?. Спират ме хора по улицата и ме окуражават - вчера ме спря бивш служител на КТБ и не можеше да повярва, че след като съм бил изключително и силно критичен към Цветан Василев в силните години на банката и без да имам нищо общо - нито кредити, нито депозити, нито познанства, нито каквито и да било директни и индиректни свързаности, съм тръгнал да защитавам депозантите и работещите срещу глутница от корумпирани олигарси, магистрати и ченгета. 
За едната правда и защото когато видя мутри да крадат и насилват на "тъмно в уличката", не мога да стоя безучастен когато сляпата им ненавист и безграничната власт разрушават стойност с милиарди само и само за да задоволят нечии капризи и суета.
След 60 се направих равносметка и си казах - до тук със съобразяването - не искам да оставя България в ръцете на корумпирани политици и олигарси. 
Каквото и да ми струва това.
Съветвам Ви и Вие да направите равносметка - струва ли си да се примиряваме с посредственост, с корупция, с кражби и арогантни властници на които не им пука за това, че нацията линее, че свестните и можещите бягат?
Това ли е целта на живот, който ни е даден от родители и от Бога? Представете си, че с машината на времето можехте да пренесете в съвремието възрожденците, първите строители на съвременна България - какво щяха да направят те? И тогава е имало чорбаджии и нагаждачи, които са търсили личното благополучие и са нехаели за общественото. Със сигурност, хората, които са били готови за защитят Отечеството и тогава и сега не са били мнозинство, но малцинството е било ярко и готово да действа.
С примирение лесно се живее, личното уравнение винаги може да бъде решено, но България затъва. Не можем да оставим и следващото поколение да избяга, защото тогава ще трябва да поемем непосилната отговорност на погребални агенти на Отечеството си.
Не бежанците, терористите и ислямските радикали заплашват страната ни, не те нанасят най-големите поражения върху демографските, финансови, стопански, икономически и социални баланси - а корумпираните групирани в кръга Кой?, които подчиниха всяка власт и които искат да контролират живота Ви, да отнемат надеждата и перспективата за една нация от сигурни и благоденстващи хора.
Не се заблуждавайте - моделът Кой? утре ще роди своето продължение и техните деца ще тероризират и изгонят Вашите.
Кой? маргинализира и обезмисли всички партии и институции.
За това най-високия приоритет в битката за оцеляване на България не може да бъде друг освен разбиването на модела Кой? и на неговите опори, и на първо място отстраняване на главния прокурор Цацаров и премахване изобщо на възможността главен прокурор, който и да било, да играе неговата роля.

Comments

Popular posts from this blog

Петдесет души промениха Цацаров?

След реакцията днес на главния прокурор Цацаров все повече се убеждавам, че най-големият му проблем е собствената му преценка за стореното, за това което ще остави. Защото всички искаме след себе си да оставим някаква диря. Пък има и семейство, близки - които болезнено четат мнението и оценките на обществото за него. И това е по-силно от зависимостите от когото и да било. Опитайте се да му помогнете като се сетите за едно голямо дело със свършена работа на прокуратурата - от разкриването на престъплението, до съда. За някаква значима позиция по обществено значим проблем. Сега пиарите трескаво търсят поводи за да излъскат имиджа и опира да лична намеса в темата за уседналостта при регистрацията на учениците в софийските училища. Каква отчаяна нужда от добра дума и внимание? За сметка на това списъкът от несвършена работа - това, за което му плащат - е огромен и той се пълни всеки ден. Последните бяха бездействието на прокуратурата и пренебрегването на осемте жалби на убитата Виола. Не…

Фактор: Паметници и памет - потисничество чрез пленяване на историята

Линк към оригинала във Фактор

Посланическият пост в Москва ми даде възможност не само да получа много информация, но да я поставя в контекст. Неизбежно се потопих в темата за историческата свързаност между България и Русия като база върху която стъпват и се развиват отношенията между съвременните поколения.
Много може да се напише, защото твърде малко се знае. Учили са ни едностранна, силно манипулирана история, в която са ни спестени много важни страници.
Темата с вечно недостатъчната признателност е толкова експлоатирана, дори изнасилвана за да обслужва конюнктурни политически нужди, че не оставя много място за спокоен и балансиран прочит. А пораженията върху националната ни памет и народопсихология са огромни. Вместо да терапираме симптомите, ние задълбочаваме заболяването - пример за това са дебатите около паметника на Александър Втори в Свищов.
Формиране на българската нация след освобождението е продължителен и в мното отношение незавършен процес. Гласовита част от обществото от…

Главният прокурор срещу разследване на Европейската комисия - тъжни констатации

Това е жалбата на БЕХ и дружества в прокуратурата срещу Сашо Дончев в качеството му на изпълнителен директор на Овергаз за това, че се жалвал срещу БЕХ, Булгартрансгаз и Булгаргаз за злоупотреба с господстващо положение - това пък е линк към жалбата в ЕК на Овергаз - .
Едно към едно темите, по които ЕК разследва Газпром - за злоутреба с господстващо положение и отказ на достъп до инфруструктура. 
Кой може да спори с това - при положение, че няма и кубически метър природен газ който е да транзитират от друг освен Газекспорт? 
За това БЕХ и сие държат под сурдинка цялата тема с отговора до ЕК на писмото на Газпром, а именно защото самите БЕХ и компании са обект на антимонополно разследване по подобни теми.
Сега служебното правителство прибягва до главния прокурор в присъствието на руски консул за да натисне Овергаз да оттегли молбата си, тъй като се създавали рискове за доставките и националната сигурност !? - дестабилизиране на газовия пазар !?, както и застрашаване на финансово-икономичес…